S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.
  •   +421 907 956 512
  •   info@doplnkyvbyte.sk



Recept na kurací šalát:

Na dve porcie potrebujeme:

  • uvarené kuracie mäso
  • 200g uvarených malých zemiakov
  • 8 hríbov
  • 25 g masla
  • trochu olivového oleja
  • rukolu podľa potreby
Na dresing :
  • 1 polievkovú lyžicu octu
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 čajovú lyžičku celozrnnej horčice
  • 1 čajovú lyžičku medu
Varenie - pecenie 20 min
Priprava 10 min

Postup pri príprave:

Nakrájame uvarené mäso, zemiaky rozkrojíme na polovičky a hríby nakrájame na tenké pásiky. Do panvice dáme maslo a olej a opražíme na ňom hríby cca 5 minút. Potom pridáme mäso a zemiaky a necháme všetko spolu zohriať. Odstavíme zo sporáka a primiešame rukolu podľa potreby. Zmes dáme do šalátovej misky.
Následne si vymiešame spolu všetky suroviny potrebné na dresing. Nalejeme na šalát a podávame.

Recept na bravčovú panenku s jablkom a pórom

recept

Na štyri porcie potrebujeme:

  • 1 jablko
  • 450g póru
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 4ks bravčová panenka
  • 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 150ml jablkového džúsu
  • 2 polievkové lyžice celozrnnej horčice
  • 200ml smotany
Varenie - pecenie 15 min
Priprava 5 min

Postup pri príprave:

V panvici zohrejeme polovicu oleja a narýchlo opražíme mäso z obidvoch strán do hneda cca 5 minút. Vyberieme z panvice a odložíme do tepla.
Jablko a pór nakrájame na jemno. Do panvice dáme zvyšok oleja a opražíme jablká 2 minúty. Potom pridáme pór a petržlenovú vňať a varíme 2 minúty. Pridáme jablkový džús, horčicu a smotanu, privedieme do varu a varíme ďalších 5 minút.
Mäso naservírujeme na taniere, polejeme omáčkou a podávame s novými zemiakmi posypanými bylinkami.

 

Vytvorené systémom www.webareal.sk

NjQwNjJk