S cieľom uľahčiť používateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Kliknutím na tlačidlo "Súhlasím" súhlasíte s použitím preferenčných, štatistických aj marketingových cookies pre nás aj našich partnerov. Funkčné cookies sú v rámci zachovania funkčnosti webu používané počas celej doby prehliadania webom. Podrobné informácie a nastavenia ku cookies nájdete tu.
  •   +421 907 956 512
  •   info@doplnkyvbyte.sk



Recept na bravčovú panenku s jablkom a pórom

Na štyri porcie potrebujeme:

  • 1 jablko
  • 450g póru
  • 4 polievkové lyžice olivového oleja
  • 4ks bravčová panenka
  • 2 polievkové lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • 150ml jablkového džúsu
  • 2 polievkové lyžice celozrnnej horčice
  • 200ml smotany
Varenie - pecenie 15 min
Priprava 5 min

Postup pri príprave:

V panvici zohrejeme polovicu oleja a narýchlo opražíme mäso z obidvoch strán do hneda cca 5 minút. Vyberieme z panvice a odložíme do tepla.
Jablko a pór nakrájame na jemno. Do panvice dáme zvyšok oleja a opražíme jablká 2 minúty. Potom pridáme pór a petržlenovú vňať a varíme 2 minúty. Pridáme jablkový džús, horčicu a smotanu, privedieme do varu a varíme ďalších 5 minút.
Mäso naservírujeme na taniere, polejeme omáčkou a podávame s novými zemiakmi posypanými bylinkami.

 

Vytvorené systémom www.webareal.sk

ZmFlYjg2Y